ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС запропонував Україні допомогу у підготовці закону про незаконне збагачення

Андрій Котенський

|

Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Європейський Союз запропонував комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми запропонували комітету Верховної Ради своїх експертів, щоб відповідний законопроект був підготовлений і рішення було знайдено», – сказав він.

Посол також висловив сподівання на те, що співпраця з ЄС по лінії макрофінансової допомоги не постраждає.

Нагадаємо, вкінці лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Хто з нардепів домагався скасування статті про незаконне збагачення (список).

Хто з суддів скасував антикорупційну статтю (список).

До слова, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Водночас у ЄС спростували всі аргументи, якими скасувала відповідальність за незаконне збагачення.

Президент України Петро Порошенко вніс новий законопроект про незаконне збагачення, як невідкладний. Утім, центр протидії корупції про законопроект Порошенка щодо незаконного збагачення: «Гірший, ніж за часів Януковича».

Також наголосимо, що країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу активізувати зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інститутів, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.

НАБУ вже закрило провадження щодо посадовців, суддів та Труханова…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *