ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про затримку допомоги в Конгресі: Ми згаяли пів року, більше не можемо

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський укотре закликав Конгрес США якнайшвидше схвалити додаткове фінансування на допомогу Україні, пояснивши, що від цього залежать її можливості на полі бою. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю  The Washington Post, повідомляє Європейська правда.

За словами голови держави, поки Україна не знатиме, що має постійну підтримку США, «ми залишатимемося там, де ми є зараз на сході». Він додав, що ЗСУ можуть проводити обмежені наступальні операції, але «щоб витіснити їх (росіян. – Ред.), нам потрібно більше зброї».

Зеленський підкреслив, що через внутрішні суперечки в Конгресі «ми згаяли півроку». «Ми не можемо більше гаяти час. Україна не може бути політичним питанням між партіями», – наголосив він.

Президент вважає, що критики допомоги Україні не розуміють ставок у повномасштаній війні, тому що, «якщо Україна впаде, Путін розділить світ» на друзів і ворогів Росії.

Як повідомляв Львівський портал, гроші на військову допомогу Україні у США закінчились ще восени 2023 року. Наприкінці жовтня американський президент Джо Байден подав відповідні пропозиції на продовження фінансування і України, і Ізраїлю, проте ухвалення рішення блокує Палата представників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *