ОСТАННІ НОВИНИ

На Зміївській ТЕС на Харківщині після російських ударів зруйновані всі енергоблоки, – «Центренерго»

Маркіян Рой

|

Терористичні війська Росії зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини – Зміївську. Про це повідомляє компанія «Центренерго».

«22 березня війська рф зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини. Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного – до значного», – йдеться в повідомленні.

Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання.

Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, яка необхідна на відновлення, а також якихось прогнозів щодо часу ремонтів – немає.

Міністр енергетики Герман Галущенко побував на ТЕС і пообіцяв допомогу через донорів.

Додамо, що Зміївську ТЕС лише нещодавно відновили після обстрілів енергооб’єктів, які росіяни здійснювали в 2022-2023 роках.

Уночі та зранку 22 березня росіяни завдали масованого удару по енергооб’єктах у низці регіонів України. Сили ППО збили 92 повітряні цілі зі 151.

Унаслідок обстрілів є пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там сталися аварійні відключення електроенергії, у деяких областях вводили графіки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *