ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні Львівська опера співпрацюватиме з українсько-швейцарською асоціацією Haliciana Schola Cantorum

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької підписала меморандум про співпрацю з українсько-швейцарською асоціацією Haliciana Schola Cantorum, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Урочистість відбулась сьогодні, 22 вересня, у Дзеркальній залі театру.

«Приємно, що ми стаємо цікавими для Європи, що вона бачить події, що відбуваються в стінах Львівської національної опери. Підписавши цей меморандум, прелюдією до якого стане виступ швейцарського барокового оркестру, ми намітимо конкретні наші кроки, які будуть втілюватись у цьому і наступному сезонах», – сказав генеральний директор-художній керівник Львівського оперного театру Василь Вовкун.

До сьогодні певні події у рамках співпраці вже відбулися. Зокрема вчора, 21 вересня, в оперному театрі під супровід квартету відбулася презентація книги швейцарця Альберта Бехтольда, а 18 червня відбувся концерт викладачки музичної академії Базеля, члена асоціації Haliciana Schola Cantorum Аделіни Опреан.

«Та візія, яку ми намагаємо втілювати в Україні, ідеально могла б бути здійснена саме у стінах цього театру, тому ми дуже тішимося, що така співпраця є можливою. Впевнені, що вона розвиватиметься якнайкраще», – запевнив президент українсько-швейцарської асоціації Haliciana Schola Cantorum Арно Райхерт.

В рамках двосторонньої творчої співпраці планується проведення циклу ексклюзивних подій в Львівській опері, запрошення музикантів світового масштабу для концертів і майстер-класів, а також розміщення у Дзеркальній залі Львівської опери першокласних інструментів (рояль, клавесин, орган, тощо).

«Особисто ми акцентуємо увагу на чотирьох напрямках співпраці. Окрім концертної діяльності, яка є культурним і навчальним продуктом, ми хочемо проводити майстер-класи, організовувати інтелектуальні платформи, які будуть стартувати вже під час Міжнародного фестивалю імені Соломії Крушельницької, та двосторонньо знайомити Європу з сучасною музикою України та Швейцарії. Європа майже не знайома з українською сучасною музикою, тому ми хочемо щоб вона увійшла у репертуар швейцарських колективів. Відповідно, й швейцарська сучасна музика звучатиме у програмах наших музикантів», – додав Василь Вовкун.

Довідка

Haliciana Schola Cantorum («Галіціана Скола Канторум») — це українсько-швейцарська асоціація, метою якої є розвиток культурного обміну між Західною та Східною Європою через педагогічні та культурно-просвітницькі проекти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *