ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень на кір захворіли майже 350 мешканців Львівщини

Олена Карп'юк

|

Протягом тижня, з 10 по 16 травня, медики зафіксували в області 346 хворих на кір, серед них 252 – діти, ще 94 – дорослі. Порівняно з попереднім тижнем, коли хворих на кір було 206 осіб, захворюваність на Львівщині продовжує зростати. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

 

«Найбільше хворих на кір зареєстровано у вікових групах 5-9 та 10-14 років. 75,4% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом «кір» в інфекційні стаціонари області 204 осіб (59%), у тому числі 125 дітей віком до 17 років», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, із початку року на Львівщині на кір захворіли 2 122 людей, в тому числі 1445 дітей і 677 дорослих. Також медики зафіксували десять спалахів захворюваності в організованих колективах.

Найбільше хворіють кором на території Львова,  Пустомитівського, Городоцького, Стрийського, Яворівського, Перемишлянського та Мостиського районів.

Нагадаємо, кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від нього не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Батькам нагадують: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

Як повідомляв Львівський портал, спалах кору на Львівщині медики зафіксували на початку року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *