ОСТАННІ НОВИНИ

Тенісисти просять не допустити забудови кортів стадіону «Україна» у Львові

Наталя Дуляба

|

Учні, тренери Дитячої юнацької спортивної школи з тенісу «Спартаківець», що на вул. Мельника, 18, а також мешканці навколишньої території просять Львівську міську раду не допустити забудови ґрунтових кортів палацу спорту «Україна». Відповідну електронну петицію зареєстрували в Єдиній системі електронних петицій сьогодні, 14 травня. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Руслана Шпік, яка є авторкою електронної петиції, зазначає, що в межах реконструкції палацу спорту «Україна», що на вул. Мельника, 18 хочуть забудувати шість тенісних ґрунтових кортів. Через це діти не зможуть займатися тенісом, а місцеві мешканці отримають впритул до своїх будинків чергову споруду.

«Йдеться про територію СК «Україна», що знаходиться у доволі респектабельному та дорогому районі Львова. На її території розташовані шість ґрунтових кортів тенісної школи, які в сонячну погоду є чудовою тренувальною базою поблизу центру міста. Щодня, від раннього ранку до пізнього вечора, тут займаються більше сотні дітей! Десятки з них – майбутні чемпіони України! Ба більше, на цих кортах щороку проводять міжнародні змагання, турніри серії ITF, які збирають юних тенісистів з України та з-за кордону.

Цього року ці змагання можуть стати останніми, якщо дозволена міською радою «реконструкція», таки почнеться. На місці кортів «виросте» споруда, перший поверх якої передбачений під автостоянку! Замість озелененого майданчика, мешканці мікрорайону будуть змушені споглядати на чергову багатоповерхівку впритул до своїх будинків, а діти-спортсмени будуть позбавлені можливості займатись тенісом!

Діти, їхні батьки та тренери Дитячої юнацької спортивної школи з тенісу «Спартаківець», що на вул. Мельника, 18, а також мешканці навколишньої території звертаються до міської влади з проханням зупинити руйнацію ґрунтових тенісних кортів та перешкодити забудові!», – йдеться в петиції.

Зараз під електронною петицією підписались чотири людини. Для того, щоб міська рада розглянула цю петицію, вона повинна зібрати 500 підписів.

Як повідомляв Львівський портал раніше, дозвіл на реконструкцію палацу спорту «Україна» Львівська міськрада дала наприкінці березня цього року. Містобудівну документацію отримало ТзОВ «Палац спорту «Україна».

В межах реконструкції палацу спорту «Україна» львів’янам пообіцяли зберегти тенісні корти, всю спортивну інфраструктуру комплексу, а також не міняти цільового призначення земельної ділянки.

Водночас у межах реконструкції палацу спорту планують спорудити також підземний паркінг й облаштувати громадський простір.

«За» реконструкцію палацу спорту виступила й  Львівська обласна федерація тенісу України, пояснивши, що облаштування критих тенісних кортів у палаці спорту вирішить головну проблему спортсменів – браку приміщень для тренування у зимовий період.

Ознайомитись із візуалізацією реконструйованого палацу спорту «Україна» можна тут.

Зауважимо, палац спорту «Україна» до 2016 року перебував у державній власності, втім згодом його приватизували. Через прокуратура зверталась до суду, адже вартість об’єкта становить більше 10 мільйонів гривень.

Сам палац спорту «Україна» (колишній «Спартак») звели у 1985-1986 роках, а самі тенісні корти – ще у 1925-1927 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *