ОСТАННІ НОВИНИ

Реконструктори палацу спорту «Україна» обіцяють зберегти тенісні корти і не міняти цільового призначення землі

Наталя Дуляба

|

В межах реконструкції палацу спорту «Україна», що на вул. Мельника, 18, львів’янам обіцяють зберегти тенісні корти, всю спортивну інфраструктуру комплексу, а також не міняти цільового призначення земельної ділянки. Про це Львівському порталу повідомив засновник компанії «Спортивно-оздоровчий центр «Україна-Китай» Тарас Яцишен, яка займатиметься реконструкцією.

 

Тарас Яцишен зауважив, що проект реконструкції палацу спорту «Україна» передбачає збереження спортивної інфраструктури та самих тенісних кортів, за збереження яких переймаються у Львові.

«Над самим проектом ми вже працюємо більше двох років, адже ви розумієте, що такі соціальні проекти потрібно робити правильно, щоб вони приносили радість людям. Сьогодні ми вже маємо напрацьовану концепцію, тому плануємо в другій половині року розпочати роботи.

Проект передбачає модернізацію палацу спорту: це стосуватиметься і самого приміщення палацу, і облагородження території, і оновлення тенісних кортів. Також буде будівництво додаткового великого спортзалу із басейном, багатьох спортивних секцій для спортгуртків та дитячого дозвілля. Це буде спортивна дитячо-юнацька розважальна споруда. Ніхто цільового призначення землі міняти не збирається, буде збережена вся спортивна інфраструктура, тенісні корти, також додатково буде покращення», – пояснив Тарас Яцишен.

Керівництво палацу спорту «Україна» також наголосило на збереженні тенісних кортів. Їх навіть збираються оновити відповідно до рекомендацій Федерації тенісу України, а сам палац спорту перетворити на сучасний центр для здорового дозвілля львів’ян.

Водночас у межах реконструкції палацу спорту планують спорудити також підземний паркінг й облаштувати громадський простір.

Зауважимо, палац спорту «Україна» до 2016 року перебував у державній власності, втім згодом його приватизували.

Сам палац спорту «Україна» (колишній «Спартак») звели у 1985-1986 роках, а тенісні корти – ще у 1925-1927 роках.

Зауважимо, містобудівну документацію на реконструкцію палацу спорту отримало ТзОВ «Палац спорту «Україна». Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником компанії є ТзОВ «Спортивно-оздоровчий центр «Україна-Китай».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *