ОСТАННІ НОВИНИ

У Генштабі Польщі вважають інцидент із російською ракетою «навмисною дією»

Андрій Котенський

|

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула заявив, що інцидент із потраплянням російської ракети в повітряний простір Польщі напередодні був «значною мірою навмисною дією». Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на його слова, які цитує радіостанція RMF FM.

Кукула пояснив журналістам під час брифінгу 25 березня, що польський повітряний простір порушила ракета Х-101, траєкторія якої програмується.

Російські ракети мають відносно низьку точність, тому можливі будь-які варіанти, як навмисне програмування ракети таким чином, так і те, що вона просто відхилилася від певної запрограмованої траєкторії», – додав він.

На думку голови польського Генштабу, слід мати на увазі, що «такі типи цілей на кордоні двох країн завжди є дуже складною дилемою для знищення, оскільки наслідки знищення з нашого боку можуть спричинити небажані наслідки з іншого боку».

«І те саме може статися, коли Україна випустить таку ракету. Така ракета може впасти на польську територію і спричинити певні наслідки. Тому ми, насамперед тут сьогодні, підходимо до цього таким чином, що вважаємо, що це була значною мірою навмисна дія», – вважає польський генерал.

Окремо Кукула додав, що про інцидент польська сторона повідомила представників НАТО, і “через кілька годин я отримав інформацію, що ми діяли зразково, так, як очікували наші союзники”.

Уночі та зранку 24 березня російсько-окупаційні війська вкотре завдали ударів по Україні. Сили протиповітряної оборони збили 18 із 29 ракет, а також 25 із 28 ударних безпілотників типу Shahed. На Львівщині було кілька влучань по об’єкту інфраструктури.

Під час цієї атаки одна з крилатих ракет рф порушила повітряний простір Польщі. Ракета ввійшла в польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробула там 39 секунд. Варшава підіймала в повітря військову авіацію, але не збила ворожу ціль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *