ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна федерація тенісу підтримує реконструкцію палацу спорту «Україна»

Олена Карп'юк

|

Вже цього року у Львові розпочнуть реконструкцію палацу спорту «Україна», що на вул. Мельника, 18. Проект передбачає створення сучасного центру для здорового дозвілля львів’ян. Про це сьогодні, 17 квітня, під час прес-конференції повідомив заступник директора палацу спорту «Україна» Тарас Ящишен, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Будівлі палацу спорту вже більше 30 років, станом на сьогодні вона потребує і реконструкції, і ремонту, адже є такі елементи, які не ремонтували, а є й такі, які потрібно взагалі замінити. Тому це було також одним із поштовхів для того, щоб почати реконструкцію палацу спорту. Більше того, ні для кого не є секретом, що сьогодні споруду не на 100% використовують для спорту. Сьогодні вона є дотаційною, тому ми хочемо створити нормальну спортивну споруду, яка буде функціонувати повноцінно та стане хорошим фундаментом та тренувальною базою для наших дітей. Роботи плануємо розпочати у другій половині цього року, а завершити – орієнтовно через два роки», – розповів Тарас Ящишен.

Як зазначив архітектор проекту Ігор Гризлюк, в межах реконструкції палацу спорту «Україна» хочуть модернізувати споруду та зробити її енергоощадною. А на території палацу облаштувати громадський простір та зони відпочинку.

«Проектом передбачається розробка і використання існуючих територій з боку Мельника та Єфремова з детальним проектуванням громадського простору з зонами відпочинку для дорослих і дітей, озеленення. Буде збереження шести тенісних кортів, у даному випадку ми будемо розробляти їх як криті корти, наразі щодо різних деталей ведемо консультації з федерацією тенісу. Також будуть спортивні басейни довжиною 25 м – плавальний та дитячий, приміщення спа-центру, спортивних залів для проведення дозвілля та спортивних дитячих секцій. Також задля забезпечення транспортної розв’язки ми плануємо спроектувати і збудувати підземний паркінг», – пояснив Ігор Гризлюк.

Як у свою чергу підкреслила заступниця голови Львівської обласної федерації тенісу України Сюзанна Лавриш, облаштування критих тенісних кортів у палаці спорту вирішить головну проблему спортсменів – браку приміщень для тренування у зимовий період.

«Ми дуже вдячні за таку реконструкцію палацу «Україна» тому, що в нас є дуже велика проблема з тенісними кортами саме взимку. Дітям нема де тренуватися взагалі, ми кожної зими починаємо шукати якісь зали, де би можна було тренуватися. Влітку тренуйся де хочеш, в нас є 29 ґрунтових кортів, два поля зі штучної травою та хардом. А тренування взимку є дуже великою проблемою. На таких критих кортах ми зможемо проводити не лише місцеві та всеукраїнські змагання, а й міжнародні», – додала Сюзанна Лавриш.

Окрім цього, проект заручився підтримкою Національної федерації тенісу України.

Також у межах реконструкції палацу спорту «Україна» планують облаштувати багатофункціональний спортивний зал, де буде бігова доріжка, зали для занять баскетболом, футболом, групових занять спортом.

«Передбачені у нас і гуртки зі спортивних та бальних танців, дошкільний розвиток дитини: класи «Монтессорі», малювання, шахи, заняття з дизайну. Також буде зона коворкінгу для проведення лекцій та майстер-класів, навколо буде громадський простір та кафе здорового харчування», – зауважив дизайнер проекту Арсен Костишин.

Як повідомляв Львівський портал, оновлювати тенісні корти у палаці спорту «Україна» будуть за найсучаснішими стандартами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *