ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу у Львові відбудуться не раніше серпня

Наталя Дуляба

|

Громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 відбудуться лише після розробки проектної документації та звіту впливу самого заводу на довкілля. Про це сьогодні, 3 травня, повідомив під час прес-конференції директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Львівська компанія «Інститут проектування «Комфортбуд» розроблятиме проект сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13, паралельно з яким напрацьовуватимуть звіт його впливу на довкілля. Термін роботи фірмі встановили у 120 робочих днів. Відповідно, громадські слухання можуть відбутися не раніше серпня.

«Перший етап – виконання робіт ТЕО, паралельно із ним розробляється звіт впливу на довкілля. Ми очікуємо уточнень від Мінприроди щодо розділів, які мають бути у цьому звіті. Після того, як буде розроблений звіт впливу на довкілля, обов’язково буде громадське обговорення, на якому відбудеться його презентація, заслуховуватимуться всі аргументовані зауваження і побажання до проекту. Саме екологія, я переконаний, турбує громаду першочергово», – зазначив Вадим Ноздря.

На прес-конференцію прийшли мешканці, які виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу, і натомість вимагають, аби його зводили на території області. На їхнє запитання, чи розглядали у Львівській міськраді альтернативні земельні ділянки, він зауважив, що ділянку на вул. Пластовій, 13 обирали з-поміж «багатьох інших», однак перерахувати їх він відмовився.

«Я вам можу тільки відповісти, що дійсно розглядалися інші ділянки. Але це вже є зайве (називати ці ділянки, – ред.) тому, що їх було багато. Всі їх розглядали і французькі фахівці з точки зору можливості будівництва, з точки зору впливу на довкілля та інших факторів. На сьогодні є рішення колегіального органу, яке я як голова ЛКП не можу не виконувати. В мене є доручення, я рухаюсь далі. Якщо будуть якісь нові доручення, то тоді змінюватимемо, можливо, щось у процедурі», – зазначив Вадим Ноздря.

Також він запевнив, що очисні споруди Львівводоканалу, які розташовані на згаданій ділянці, витримають додаткове навантаження, оскільки підприємство збирається їх реконструйовувати.

Нагадаємо, 19 квітня під стінами Львівської міської ради із акцією протесту вже збирались мешканці мікрорайону Знесіння, Кривчиць, Личаківського району та прилеглих до Львова сіл. Вони вимагали не допустити будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13, оскільки вважають, що він стане ще однією екологічною катастрофою. Позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного заводу.

Водночас будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 планують розпочати вже улітку цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *