ОСТАННІ НОВИНИ

Проект сміттєпереробного заводу на Пластовій розроблятиме компанія без відповідного досвіду

Наталя Дуляба

|

Львівська компанія «Інститут проектування «Комфортбуд», яка виграла тендер на розробку проектної документації сміттєпереробного заводу, не має досвіду роботи з подібними проектами. Про це сьогодні, 3 травня, повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Чи має «Інститут проектування «Комфортбуд» досвід проектування подібних комплексів? Відповідь дуже проста. На сьогодні в Україні так сталося, що жодна компанія не має такого досвіду. Хоча одна з компаній, яка брала участь у тендері, проектувала сміттєпереробну лінію, яка сьогодні не працює.

Взагалі досвід проектування промислових об’єктів був одним із ключових кваліфікаційних вимог компанії Egis. І ми були впевнені, що у нас не буде багато охочих (брати участь у тендері, – ред.). Власне, воно так і сталось, але цікавість була велика з боку компаній, було багато дзвінків щодо уточнень вимог, багато компаній просто були змушені відмовитись від тендеру», – розповів Вадим Ноздря.

Про те, що «Інститут проектування «Комфортбуд» не має досвіду в проектуванні подібних проектів як сміттєпереробний завод, який хочуть звести на вул. Пластовій, 13, підтвердив і його директор Андрій Вишневський. Однак водночас він розповів, які найбільші промислові проекти вдалося реалізувати:

«Проект сміттєпереробного комплексу – це такий свого роду виклик для нас. Я радий, що ми перемогли і маємо шанс реалізувати його. «Інститут проектування «Комфортбуд» працює на ринку вже понад 12 років, у нашому штаті 13 кваліфікованих спеціалістів за різними напрямками. За час діяльності ми спроектували 550 об’єктів різного рівня складності. Серед найбільших наших промислових проектів – логістичний центр «Укрпошти», об’єкти Радехівського цукрового заводу, завод компанії «Бадер Україна», що в Яворівському районі, завод кераміки у Хмельницькій області».

«Інститут проектування «Комфортбуд»  має розробити проектну документацію з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові протягом 120 робочих днів. Вартість таких робіт становить 4,4 млн грн.

«Термін договору складається з двох етапів. Перший етап – виконання робіт ТЕО, паралельно із ним розробляється звіт впливу на довкілля. Ми очікуємо уточнень від Мінприроди щодо розділів, які мають бути у цьому звіті. Термін строку договору – 120 робочих днів від моменту передачі всіх робочих даних. Звичайно, строки, які потрібні для того, щоб пройти всю державну експертизу, виправити можливі уточнення, тут не враховані.

Після того, як буде розроблений звіт впливу на довкілля, обов’язково буде громадське обговорення, на якому відбудеться його презентація, заслуховуватимуться всі аргументовані зауваження і побажання до проекту. Далі на черзі – комплексна державна експертиза», – пояснив Вадим Ноздря.

Нагадаємо, переможця тендеру на розроблення проектної документації для майбутнього переробного комплексу у Львові оголосили у березні.  ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» виграв з-поміж ще двох компаній зі Львова та Рівного.

Сам тендер ЛКП «Зелене місто» оголосило у лютому.

А будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові хочуть розпочати влітку цього року.

Натомість мешканці мікрорайонів Знесіння, Кривчиці, Личаківського, Шевченківського районів Львова, а також прилеглих до міста сіл вимагають не допустити будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Натомість пропонують звести його на території області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *