ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати просять Садового вибрати альтернативну ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 19 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутати закликали мера Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного заводу. Про це передає кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

Депутатка Львівської міської ради Юлія Гвоздович зазначила, що будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 погодили безпогодження з громадськістю та без екологічних експертиз. Відтак вона закликала міського голову Львова Андрія Садового пропонує провести спільне робоче засідання з Львівською ОДА, Львівською облрадою, аби знайти на території Львівщини іншу земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс, який включатиме полігон для захоронення ТПВ, буде віддаленим від житлових кварталів і враховуватиме всі екологічні норми.

«Мешканці занепокоєні тим, що на невеликій площі в низовинній місцевості Львова вже й так є більше 50 виробничих підприємств та інших об’єктів 1, 2, 3 класу небезпеки. Серед них – очисні споруди, асфальтний завод, ТЕЦ-2, нафтобаза, складування сміття на Богданівській, 11, хімбаза на вул. Новознесенській, шкірзавод тощо. Тому сміттєпереробний завод може стати справжнім екологічним лихом», – зауважила Юлія Гвоздович.

Водночас вона зазначила, що містобудівні умови та обмеження для проектування сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 були затверджені з порушенням процедури. А за висновками екологів, пропонована технологія переробки сміття є сумнівною.

Нагадаємо, сьогодні під стінами Львівської міської ради зібрались мешканці мікрорайонів Знесіння, Кривчиці та прилеглиз до міста сіл із пікетом проти будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13.

Як повідомляв Львівський портал, проти зведення у Львові сміттєпереробного заводу зібрали вже 1200 підписів мешканців.

Зазначимо, 10 квітня мерія дозволила будувати сміттєпереробний завод на Пластовій. Земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс на вулиці Пластовій ЛКП «Зелене місто» депутати міськради виділили 25 січня цього року. А будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 планують розпочати вже улітку цього року.

Нагадаємо, раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *