ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєпереробний завод у Львові почнуть будувати влітку

Катерина Родак

|

Сміттєпереробний комплекс на вулиці Пластовій, 13 у Львові планують розпочати зводити улітку 2018 року. Про це під час брифінгу у Львівському прес-клубі розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами посадовця, до кінця лютого буде оголошено перший етап тендеру на проектування та будівництво сміттєпереробного комплексу. До тендеру допустять лише світові компанії, що можуть забезпечити необхідний фінансовий об’єм.

«Ми разом із представниками ЄБРР вже затвердили проект перекваліфікаційних вимог по тендеру на переробний комплекс. Перекваліфікацію ми плануємо розпочати  у другий-третій тиждень лютого. Це вже чітка дата», – запевнив він.

Учасники, які пройдуть перший етап тендеру, потраплять у другий, де вже і оберуть переможця.

«Паралельно в лютому ми плануємо здійснити закупівлю послуг з проектної організації, щоб приступити до виконання робіт з проектування, у тому числі оцінки стадії довкілля», – розповів Вадим Ноздря.

За його підрахунками, будівельна техніка на Пластову може заїхати всередині цього року.

«Будівництво почнеться від  моменту отримання дозволу на виконання будівельних робіт і  після проходження державної експертизи. Десь всередині цього року», – уточнив посадовець.

Будувати сміттєпереробний комплекс планують щонайменше два роки, тобто з’явиться він у Львові не раніше літа 2020 року.

«Хоча якщо ми розділимо проект на декілька комплексів, то перший пусковий комплекс може бути запущений скоріше», – зазначив Вадим Ноздря.

Вадим Ноздря додав, що перед стартом робіт у Львові пройдуть консультації з громадськістю.

Паралельно на території району Знесіння, до якого належить ділянка, проведуть оцінку екологічного стану та впливу промислових підприємств на довкілля.

Нагадаємо, земельну ділянку на вулиці Пластовій депутати міськради виділили ЛКП «Зелене місто» під сміттєпереробний комплекс 25 січня цього року.  Так, підприємство має забезпечити підготовку звіту з оцінки впливу на довкілля. Своєю чергою департаментам інфраструктури та містобудування доручено провести консультації з громадськістю щодо зведення сміттєвого комплексу на Пластовій.

Раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *