ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики врятували 10-місячне немовля з опіками

Маркіян Рой

|

У Львові лікарі врятували 10-місячного хлопчика, який обпікся гарячою водою. Опіки становили 3% поверхні тіла дитини. Про це повідомляє пресслужба Першого медичного об’єднання Львова.

10-місячний Ігор із міста Бібрка, що на Львівщині отримав опіки вдома, близько місяця тому. Малюк схопив чашку з щойно завареним чаєм та перекинув її на себе. Окріп обпік верхню частину тіла немовляти – руки та грудну клітину.

«Попри шок, батьки Ігорчика не розгубилися і зробили все правильно: промили уражену ділянку прохолодною водою, що допомогло уникнути поглиблення опіку. Потім повезли синочка до місцевої лікарні, де дитині знеболили рану. А вже потому вирушили до Дитяча Лікарня Святого Миколая, бо саме тут знаходиться найбільше в західних областях України опікове відділення», – йдеться в повідомленні.

Загальна площа опіку у немовляти становила 3% поверхні тіла, що за словами медиків становило серйозну проблему. У лікарні Святого Миколая ділянки опіку зафіксували сучасним перев’язувальним матеріалом – пластирями mepilex. Ця губчаста пов’язка підлаштовується під анатомічну форму та має чудовий антибактеріальний ефект. Запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів та сприяє загоєнню рани.

Вже за тиждень після травми лікарі повідомили батьків, що життю немовляти нічого не загрожує – рана не поглибилася і поволі загоюється. Проте за ураженою ділянкою ще потрібно буде спостерігати, адже можуть утворитися післяопікові рубці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *