ОСТАННІ НОВИНИ

Бельгійці профінансують створення центру психічного здоров’я у Львові

Наталя Дуляба

|

Уряд Фландрії (Бельгія) виділить Львову 1,5 млн грн на створення на вул. Замарстинівській центру психічного здоров’я, де надаватимуть допомогу українцям, які зазнали тортур на війні. Відповідний проєкт угоди 28 березня затвердила сесія Львівської міської ради.

Центр психічного здоров’я хочуть облаштувати на вул. Замарстинівській, 81, 83. Це пам’ятка архітектури, колишні будівлі реорганізованого обласного шкірно-венерологічного диспансеру №2.

В історичному будинку проведуть реконструкцію, а також добудують окрему будівлю площею 934,9 м кв.

Тут будуть надавати комплексу психологічну допомогу постраждалим на війні українцям, зокрема тим, хто пережив російський полон і зазнав тортур.

Новий заклад функціонуватиме як частина Національного реабілітаційного центру «Незламні» (Unbroken). У ньому проводитимуть як стаціонарне, так і амбулаторне лікування. Для перебування у центрі облаштують 40 ліжкомісць, а загалом за рік допомогу надаватимуть 1000 пацієнтів.

Кошти на це будівництво, 1,5 млн грн, надає уряд Фландрії (Королівство Бельгія). Зараз депутати Львівської міськради затвердили відповідний проєкт угоди.

Кошти передадуть Багатопрофільній клінічній лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги, яка куруватиме будівництво центру психічного здоров’я. Всі роботи планують завершити до лютого 2025 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *