ОСТАННІ НОВИНИ

У 2017 році стан ґрунтів навколо Грибовицького сміттєзвалища погіршився, - Держекоінспеція

Юлія Шпак

|

Держекоінспекція Львівської області оприлюднила результати моніторингу території Грибовицького сміттєзвалища за 2017 рік. Протягом року відібрано 342 проби поверхневих вод та 68 об’єднаних проб грунтів. Про це йдеться на сайті Держекоінспекції у Львівській області.

 

«За результатами  проведених досліджень поверхневих вод спостерігалися наступні тенденції: за січень-лютий 2017 року відсутній вплив меліоративного каналу у місці сходження обвідних каналів з території сміттєзвалища на річки Малехівка. Однак, з березня по грудень 2017 року помітний незначний вплив каналу даної річки; річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки дана річка зазнає забруднень вище гирла р. Малехівка; річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ», – йдеться у повідомленні.

Також у Держекоіспекції зазначають, що за результатами досліджень відібраних проб ґрунту відмічено збільшення вмісту у ґрунтах хлоридів, кадмію, марганцю,свинцю.

«Слід зазначити, що у порівнянні з 2016 роком якісний стан поверхневих вод залишається незмінним, проте якість ґрунтів в зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка» протягом 2017 року погіршилась», – додають фахівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *