ОСТАННІ НОВИНИ

У муніципалів вимагають звернути увагу на жебраків з собаками у Львові

|

ЛКП “Муныципальна дуржина” заклкають дотримактися законодавства та навести лад з жебраками у місты, зокрема звернути увагу на експлуатацію тварин ними. Про це йдеться у депутатському зверненні Ірини Оршак, яке вона сьогодні виголосила на засіданні сесії міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

«Останнім часом в центральній частині міста Львова можна спостерігати значний зріст активності та «процвітання» жебрацтва як неповнолітніх, ніби-то хворих людей, а також людей з безпритульними тваринами (собаками), де останні мають явно нездоровий вигляд. Дана проблема активно та жваво обговорюється львів’янами в соціальних мережах. Однак складається враження, що жодних дій зі сторони виконавчої влади для припинення вказаних правопорушень не здійснюється. Така бездіяльність наштовхує на думку, що «хтось» «покриває» злочинні дії правопорушників, бо такі речі не можна не помічати», – наголосила І. Оршак.

«Відповідно до ст.6 КУпАП органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування розробляють і здійснюють заходи, спрямовані на запобігання адміністративним правопорушенням, виявлення й усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню, на виховання громадян у дусі високої свідомості і дисципліни, суворого додержання законів України. Хочу звернути Вашу увагу, що в структурі Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради існує ЛКП «Муніципальна дружина», основними завданнями якої, окрім іншого, є виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, ухвал міської ради, рішень виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, та інших актів законодавства України; охорона громадського порядку, здійснення заходів громадської безпеки на території міста; співпраця з відділом у справах неповнолітніх у боротьбі з дитячою бездоглядністю і правопорушеннями неповнолітніх; співпраця з правоохоронними органами у забезпеченні громадського порядку. Крім того, до повноважень даного комунального підприємства, на утримання якого цього року виділено 15 млн. гривень з бюджету міста Львова, належить вирішення питань забезпечення прав, свобод і законних інтересів громадян, загальних інтересів міської громади», – зазначила депутат.

«Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.40 Конституції України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.10 – 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», вимагаю дати відповідні розпорядження підзвітному Вам ЛКП «Муніципальна дружина» провести негайні дії з припинення викладених вище правопорушень та злочинних дій на території міста Львова. Винних осіб прошу притягнути до відповідальності, а врятованих тварин – передати до ЛКП «Лев» для їх лікування та прилаштування», – резюмувала міська обраниця.

Нагадаємо,  Ст.154 КУпАП передбачає притягнення винних осіб до відповідальності за порушення правил тримання собак і котів. Ст.89 КУпАП передбачає відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Відповідно до ст.184 КУпАП до відповідальності можуть бути притягнуті батьки за невиконання своїх обов’язків щодо виховання дітей. Крім того, за ст.150-1 ККУ використання батьками або особами, які їх замінюють, малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб) – карається законом. Також ст.304 ККУ передбачена кримінальна відповідальність за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *