ОСТАННІ НОВИНИ

Кошти від уряду постраждалим шахтарям Львівщини надійдуть до кінця тижня, - Зубко

|

Наразі  на стаціонарному лікуванні перебувають 23 постраждалих в результаті вибуху на шахті “Степова”. Про це повідомив віце-прем’єр Геннадій Зубко під час брифінгу за результатами засідання урядової комісії щодо розслідування причин аварії на шахті “Степова”, передає 112.ua.

“Що стосується стану потерпілих. Сьогодні 23 потерпілих ще перебувають на стаціонарному лікуванні. Сьогодні їх стан задовільний, їх життю і здоров’ю ніщо не загрожує”, – сказав Зубко.

Говорячи про соціальне забезпечення, віце-прем’єр додав: “Вже були проведені виплати за рахунок Львівської обласної адміністрації Львівської облради по 100 тис. грн сім’ям загиблих. Також було прийнято рішення про виплату від 20 до 60 тис. грн потерпілим, які зараз перебувають на стаціонарному лікуванні. Уряд прийняв розпорядження про виділення 5,725 млн грн по виплаті 500 тис. сім’ям загиблих, а також 75 тис. – потерпілим”.

За словами чиновника, ці кошти мають надійти сім’ям загиблих і постраждалим до 17 березня.

“Що стосується перших розслідування причин трагедії, яка сталася на шахті “Степовій”. … Ми розглянули всі питання, і всю відповідальність, починаючи від керівників ділянки, шахти, ДП “Вугілля”, а також тих органів, які перевіряли і повинні були забезпечити безпечну роботу цієї шахти. Тому зараз ми проводимо розслідування з точки зору наявності небезпечного обладнання всередині шахти, і ким, і коли приймалося рішення, якщо таке обладнання було всередині шахти, по закупівлі такого. … Яким чином замість 450 кубів повітря, який був і подавався було тільки 120″, – зазначив Зубко.

За словами віце-прем’єра, також розглядається питання, чому не спрацювала система оповіщення.

“Ми зараз проводимо перевірку, що під час вибуху на шахті не було дозволу на проведення небезпечних робіт всередині шахти”, – зазначив чиновник припустив, що сьогодні ще кілька шахт ДП “Вугілля” можуть не мати дозволів на проведення робіт.

Раніше Львівський портал повідомляв повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів.

Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова». Також прем’єр пообіцяв виділити сім’ям загиблим на шахті «Степовій» по 500 тисяч гривень.

Загрози життю Госпіталізованим гірникам шахти «Степова» вже немає.

Також на Львівщині оголосили збір коштів для постраждалих шахтарів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *