ОСТАННІ НОВИНИ

Шахта «Степова» досі не працює, а постраждалих гірників виписуватимуть з лікарні з понеділка

|

Гірників, які отримали легкі поранення в результаті вибуху на шахті “Степова”, з понеділка можуть виписати з лікарні. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає Цензор.Нет.

“Сьогодні в лікарні перебуває 23 гірники. Я мав можливість з ними поспілкуватися. Є істотні поліпшення. Четверо чи семеро з них, які мають легкі поранення, в понеділок або вівторок будуть вже виписані. Сьогодні найбільше занепокоєння викликає стан їх дихальних шляхів. Ми сподіваємося, що після лікування, вони пройдуть ще реабілітацію в одному з санаторіїв Львівщини “, – зазначив він.

При цьому Синютка наголосив, що сім’ям загиблих і постраждалим гірникам вже виплатили допомогу з обласного бюджету. За його словами, на наступному тижні може бути виплачена допомога з державного бюджету. “Я говорив з чиновниками. Є в цьому впевненість”, – підкреслив він.

Зараз шахта “Степова” ще не працює в штатному режимі.

“Із учорашнього дня пішла підготовка шахти до відновлення видобутку вугілля. Для цього потрібно рішення спеціальної комісії. Можливо, на наступному тижні таке рішення буде”, – резюмував він.

Раніше Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівський портал повідомляв повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів.

Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова». Також прем’єр пообіцяв виділити сім’ям загиблим на шахті «Степовій» по 500 тисяч гривень.

Загрози життю Госпіталізованим гірникам шахти «Степова» вже немає.

Також на Львівщині оголосили збір коштів для постраждалих шахтарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *