ОСТАННІ НОВИНИ

Діти із зони АТО відвідають санаторій у Трускавці

Катерина Сердюк для Львівського порталу

|

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» (Львівщина) відчиняє свої двері дітям, котрі проживають в районах проведення антитерористичної операції. Наразі до Трускавця завітали мешканці села Троїцьке, школярі загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Попаснянської районної ради Луганської області. Про це Львівському порталу повідомили прес-служба Медіа-центру МОУ Львів.

Діти побудуть у Трускавці вісім днів.

«Сьогодні за дорученням керівника Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Андрія Верби ми приймаємо школярів Троїцької загальноосвітньої школи. До нас приїхали 26 дітлахів – від першачків до старшокласників, котрих супроводжують батьки, волонтери та директор школи Марина Верцанова. Школярі перебуватимуть у Трускавці 8 днів, тож зі свого боку ми підготували дітям насичену відпочинкову програму, яка включає не лише санаторні процедури, а й культурну складову», – повідомив начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський.

Школярі охоче знайомляться з Львівщиною, мальовничими схилами Карпат, дельфінарієм та театром, зазначає керівник центру «Трускавецький». Заплановано також відвідування Львова та похід до церкви, де діти долучаться до місцевого Богослужіння та переглянуть театралізовану виставу «Вертеп». У військовому санаторії діти з Троїцького проходять різноманітні процедури: відвідують сеанси у соляній кімнаті, профілактичні інгаляції, беруть участь у теренкурах, під час яких на вогні готують Карпатський чай.

«Ми дуже вдячні всім за цю подорож, адже вдалося хоч трохи відволікти дітей від жахіть війни, які вони переживають вже майже три роки. Коли селище обстрілювали – вони ховалися по підвалах. Посмішки на їхніх обличчях годі було й чекати. Тут, на Львівщині, вони вперше відчули себе звичайними щасливими дітьми, яких оточують добрі та уважні люди. Тепер в їхніх очах ми побачили радість, а не страх. Окрему подяку хочеться висловити волонтерам Олені Розвадській та Сергію Токмазову, які дізналися про мрію школярів відвідати Західну Україну та втілили її в життя, разом з Міністром Оборони України генералом армії України Степаном Полтораком», – розповідає директор школи Марина Верцанова.

Для дітей ця подорож – безцінне спілкування, становлення людських стосунків та пізнання своєї країни, продовжує пані Марина. «Я хочу, аби  кожна дитина знала про свою країну більше. Вони повинні відчути – Україна велика та єдина, а вони – українці.

Подорож школярів із села Троїцьке на Західну Україну далеко не розважальна, запевняє полковник Василь Вовчанський. Вона має змінити свідомість дітлахів, аби вони відчули, що не самі. Їх Батьківщина не обмежується лише Донбасом та лихом, що на нього звалилося. на їхньому селі та біді, у якій опинився український Донбас. «Я сподіваюся, що ця подорож запам’ятається їм українськими національними традиціями, спогади про які зігріватимуть у важки хвилини протягом усього життя», – додає він.

Фото: Медіа-центр МОУ Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *