ОСТАННІ НОВИНИ

Земля на Яворівщині не підходить для сміттєвого комплексу, - експерти

Соломія Григор'єва

|

Науково-експертна групи провела поверхневе, просторове обстеження запропонованої Урядом ділянки і зробила всій попередній висновок: ця територія не підходить під будь-який об’єкт для поводження з відходами. Про це сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції заявив заступник керівника науково-експертної групи Юрій Зима, передає кореспондент Львівського порталу.

«Попередній наш висновок такий – не може сьогодні там бути будь-який об’єкт для поводження з відходами. Це мій особистий прогноз і прогноз більшості учасників вчорашнього нашого зібрання на чолі з Ігорем Міхновським. Кастропровальність цієї території ставить заборону на будівництво будь-яких таких об’єктів», – сказав Юрій Зима.

Також експерт додав, що для остаточних висновків стосовно того, чи може там бути об’єкт для поводження з відходами міста Львова, треба провести дуже серйозні передпроектні інженерні вишукування, які триватимуть не менше року.

«Є обов’язкова складова будь-якого будівельного проекту – це оцінка впливу на навколишнє середовище. Для того, щоб робити остаточний кваліфікований висновок треба встановити, який вплив запроектований об’єкт буде робити на повітря, на воду, на геологічне середовище, ґрунти, рослинний і тваринний світ», – додав кандидат технічних наук.

Відтак директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак сказав, що мерія все ж буде чекати остаточного рішення експертної групи, а вже потім – буде приймати якесь рішення. Зазначимо, що дедлайн остаточного рішення припадає на 13 лютого.

Додамо, що після будь-якого спалювання відходів утворюється зола, яка міститиме у собі різноманітні шкідливі речовини. Відповідно, саме у захороненні цих залишків і є найбільша небезпека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *