ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині митники виявили в запасному колесі автомобіля понад 3 кілограми бурштину

|

У запасному колесі українець намагався приховати від прикордонників понад 3,5 кілограма бурштину. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні ДФС у Львівській області.

1

Сьогодні зранку, 24 жовтня, громадянин України прибув у пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» автомобілем OPEL OMEGA на польській реєстрації для виїзду до Республіки Польщі у приватних справах.

Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

2

У працівників митниці виникла підозра щодо наявності у цьому транспортному засобі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було виведено із загального потоку та скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Під час огляду з використанням технічних засобів митного контролю було виявлено каміння органогенного утворення необроблене, неочищене різних розмірів та форм від світло – коричневого до темно – коричневого кольору загальною вагою 3 кг 581 грамів. Воно містилось в запасному колесі автомобіля в панчосі, перемотаній скотчем.

Так, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за допомогою засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

3

За цим фактом, за ч.1 ст.483 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Бурштин вилучено для проведення експертизи з метою встановлення його вартості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *