ОСТАННІ НОВИНИ

Суд заборонив будувати в центрі Львова «скляного монстра»

|

У Львові суд  повертає земельну ділянку  на проспекті Шевченка,3 – площа Галицька,15 громаді міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури області.

забудова

Нагадаємо, йдеться про земельну ділянку в історичному ареалі Львова, де ТОВ «Кіносвіт» проводило будівництво торгово-розважального центру.

Ще у вересні 2015 року постановою Львівського апеляційного господарського суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким розірвано із ТОВ «Кіносвіт» договір оренди земельної ділянки на пр.Шевченка,3 – пл.Галицька,15. Зокрема, суди апеляційної та першої інстанцій постановили, що зазначена територія підлягає поверненню громаді міста Львова, оскільки надавалась для обслуговування існуючих споруд, а не для спорудження згаданого об’єкта.

Водночас ТОВ «Кіносвіт» не погодившись з такими судовими рішеннями оскаржив їх до Вищого господарського суду України, який скасував попередні рішення судів, а справу скерував на новий судовий розгляд.

Відтак, за наслідками вже нового судового розгляду, рішенням господарського суду Львівської області 23 березня 2016 року позовні вимоги прокуратури вкотре задоволено. Договір оренди земельної ділянки припинено,а вказану земельну ділянку постановлено повернути громаді.

Довідка:

“Кіносвіт” викупив глядацький зал кінотеатру “Україна”. Землю під майновим комплексом новому власникові надавали в оренду для обслуговування і реконструкції з добудовою існуючих споруд.  Натомість ТзОВ “Кіносвіт” у 2007 році зніс усі будівлі й почав будівництво “з нуля” шестиповерхового багаторівневого скляного торгового центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *