ОСТАННІ НОВИНИ

У військовому госпіталі запроваджують електронну медицину

|

Сьогодні, 17 лютого, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону отримав десять комп’ютерів із спеціальним програмним забезпеченням для запровадження електронної медицини, передає кореспондент Львівського порталу.

meducuna

Львів – наступне місто після Києва, в якому запускається електронна медицина. За словами полковника медичної служби, начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Івана Гайди, можливості електронної медицини такі масштабні, що їх важко переоцінити.

«Електронна медицина позбавить нас не лише великого обсягу роботи з паперами, а й допоможе швидше отримувати інформацію про пацієнта. В усьому цивілізованому світі вже давно запровадили електронну медицину. Сподіваюсь, що незабаром і ми долучимося до Всесвітньої медичної мережі та зможемо консультуватися з іноземними фахівцями. Можливості електронної медицини ніяк не переоціниш», – розповів І.Гайда.

Також він додав, що інноваційне впровадження зможе дозволити швидше надавати допомогу бійцям АТО, які постраждали під час сутичок.

«Нам літаком доставляють ранених бійців. Електронна медицина дозволить інформації про стан бійця та особливості поранення дізнаватися раніше, аніж солдат прибуде до Львова. Це допоможе нам одразу підготувати необхідну операційну, набір інструментів та одразу виконати усі необхідні дії, щоб солдат був живий і здоровий», – сказав полковник.

На жаль, для впровадження електронної медицини у великих масштабах потрібна комп’ютерна техніка, що передбачає витрату великих коштів. Проте лікар переконані, що за допомогою волонтерів та спонсорів незабаром вдасться запровадити електронну медицину у всіх лікарнях країни.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *