ОСТАННІ НОВИНИ

З бійців АТО здирають «космічні» штрафи за втрачені на війні речі

|

Демобілізованих часників АТО змушують платити штрафи за загублені на війні речі. Про це повідомляє лейтенант, начальник прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» Влад Якушев на своєму блозі у Zik, передає кореспондент Львівського порталу.

ато

За його словами, коли боєць АТО після довгих місяців на передовій демобілізується, йому дають список зі штрафами перед державою.

«Закінчує служити четверта хвиля мобілізації. Люди збирається на дємбєль. І от солдату на передовій вручають список речей, які він має повернути. І в цьому списку вказані розцінки – скільки коштує річ, видана солдату, і скільки він має заплатити, якщо він цю річ втратив. Ось цей чарівний список», – пише він.

штраф

Влад Якушев дивується, як і більшість вояк, як може держава вимагати повернути такі речі, як рушник, штани, каремат…

«Я взагалі не розумію, чому речі, які видали, треба повертати. Зброя – зрозуміло. Бронежилет, каска – теж. Видали – поверни. Ви собі уявляєте що з тими речами сталося в польових умовах? До прикладу, каремат. Покладіть його на землю, де гілки, каміння. Поспіть кілька місяців. Вважаєте, що його можна видати іншому мобілізованому, який прийшов служити і має спати на тому карематі ще один рік? Штани утеплені…Взяти б ту людину, яка хоче, щоб їх повертали, вдягнути в ці штани і запустити у окоп, коли там по коліно води і йде сніг з дощем. Рушник…Без коментарів», – обурюється лейтенант.

«Уявіть себе на місці мобілізованого, який прийшов служити, а йому видають шмаття і дрантя, плескають по плечі і кажуть: «Служи синку!», – додає В. Якушев.

Також військових обурює і розміри штрафів (а це зважаючи і на те, що тримають на фронті вони копійки або ж взагалі нічого!) за речі, які можуть втратитись під час бйових дій, коли солдати захищають ту саму державу від ворога.

«Цікавить і колонка вартості у цьому папері. Якщо ти втратив, наприклад захисний костюм для води (клейонка, яка навіть легкий дощ не тримає), вартістю 353 гривні (як на мене, собівартість теж завищена), то маєш заплатити на нього 2118 гривень! Шолом кевларовий, вартість 3300 грн. Пошкодив? Заплати 33000 гривень! Ми на війні чи в лавці лихваря? Ви що, панове, зібрались ще й заробити на людях, які, ризикуючи своїм життям захищають вас? Що це за розцінки такі дикі?», – пише Влад Якушев.

Наводимо вам ще декілька цікавих штрафів: за дощовик – 2118 грн., спальний мішок – 4752 грн., утеплені штани – 4104 грн., куртка польова – 20106 грн., чохол до бронежилету – 1254 грн. тощо.

До слова, після раду публікацій Влада Якушева забрали із передової та заборонили спілкуватися із журналістами без згоди «начальства»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *