ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається із захисником Юрієм Ярішем

Олег Дерев'янко

|

У середу, 3 квітня, Львів попрощається з 39-річним військовослужбовцем та учасником АТО Юрієм Ярішем, який воював на сході України і був нагороджений орденом «За мужність». Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Чин похорону воїна розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.

Юрій Яріш (30.04.1984 – 01.04.2024) – уродженець села Братківці Львівської області.

Навчався у Братківському ліцеї Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області. Здобув професійно-технічну освіту у Стрию, згодом вступив до Одеського інституту сухопутних військ (сьогодні – Військова академія).

Після отримання звання «лейтенант» долучився до лав Збройних Сил України, проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

У 2021 році вступив до Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. У квітні був переведений до 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся з окупантами на східному напрямку фронту. За віддану службу був нагороджений численними відзнаками, зокрема, орденом «За мужність» III-го ступеня.

Протягом останнього періоду займався підготовкою курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За словами рідних, був «винятково доброю, старанною людиною, завжди готовою прийти на допомогу, люблячим чоловіком та батьком».

У Юрія Яріша залишилися мама, дружина, двоє дітей та двоє сестер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *