ОСТАННІ НОВИНИ

Режисер «Племені» випустить новий фільм вже у 2016

|

Фільм “Люксембург”, зйомки якого розпочнуться наприкінці 2015-го, планується завершити вже наступного року. Про це повідомив режисер Мирослав Слабошпицький на прес-конференції в Укрінформі.

Мирослав Слабошпицький

«З нового року ми були на виборі натури в Чорнобилі, були локальні зйомки. Але до останнього часу ми не були певні в державній підтримці. Я сподіваюся, що наступного року, коли мине 30 років від дня Чорнобильської катастрофи, ми зможемо побачити цей фільм», – сказав Слабошпицький.

За його словами, робота над фільмом розпочалася понад рік тому, після фестивалю в Карлових Варах. Загалом же зробити картину про Чорнобиль намагався вже 10 років. Режисер також пояснив назву фільму.

«Картина називається «Люксембург» тому, що, коли ви приїжджаєте на територію Чорнобильської зони відчуження і проходите інструктаж з техніки безпеки, вам кажуть, що територія Чорнобильської зони дорівнює території Герцогства Люксембург. Це така метафора. Це країна в країні. Там свої звичаї, свій народ. З одного боку, там радіаційна небезпека, з іншого – відчуття якоїсь вольності. Можливо, для багатьох людей це найкраще місце на світі. І люди, які там працюють, – це братство із системою розпізнавання свій-чужий, це свій світ», – розповів Мирослав Слабошпицький.

Слабошпицький уточнив, що про причини аварії у стрічці не йтиметься, натомість стрічка розповідатиме про сьогоднішнє життя людей на цій дивній території. А також додав, що ”

режисерська фішка обов’язково буде.

Фото: ukr.lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *