ОСТАННІ НОВИНИ

Сотні нафтовиків із Борислава можуть залишитись без роботи

|

Депутат Львівської обласної ради від фракції «УДАР» Олесь Старовойт під час сесії 3 червня озвучив звернення до Кабміну, у якому просить не допустити ліквідації Бориславської експедиції Прикарпатського управління бурових робіт ПАТ «Укрнафта».

Про це повідомляє Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

У своєму зверненні до уряду ударівець зазначив, що важливу роль у нафтовидобувній галузі нашої держави понад півтора сторіччя відігравав Борислав – один з перших нафтових центрів світу.

«Незважаючи на цей факт, Прикарпатським управлінням бурових робіт ПАТ «Укрнафта» (ПУБР) свідомо провадиться політика, спрямована на ліквідацію діючої на сьогодні Бориславської експедиції, утвореної у жовтні 2003 року внаслідок реструктуризації Бориславського УБР та введеної в склад ПУБР у м. Долина Івано-Франківської області», – підкреслив Олесь Старовойт.

За його словами, Бориславська експедиція Прикарпатського УБР ПАТ «Укрнафта» є бюджетоутворюючим підприємством для Борислава. Зважаючи на перспективи розширення повноважень місцевого самоврядування в Україні, питання наповнення бюджету місцевої громади набуде стратегічного значення. Відтак, знищення підприємства неодмінно призведе до суттєвих економічних втрат для бюджету міста. Окрім цього, підкреслив депутат ЛОР, такий розвиток подій неодмінно погіршить й так напружену соціальну ситуацію в місті.

«При припиненні діяльності підприємства десятки й сотні людей втративши роботу, фактично, опиняться за межею бідності, – зауважив ударівець. – Сьогодні весь цивілізований світ працює в напрямку зниження залежності від такого непрогнозованого постачальника енергоносіїв, як Росія. Розвиток альтернативних джерел нафти й газу, більш ефективне використання уже освоєних родовищ – складові енергетичної безпеки кожної держави. Особливо актуальним це питання є для України, яка знаходиться у стані військового та тривалого економічного протистояння з північним сусідом. Саме тому збереження перспективного нафтовидобувного підприємства в нафтоносному районі – це питання й державної безпеки та суверенітету країни».

Відтак, Олесь Старовойт звернувся з проханням до Кабінету Міністрів України вжити невідкладних заходів задля недопущення ліквідації Бориславської експедиції Прикарпатського УБР ПАТ «Укрнафта», а також посприяти у відновленні нафтовидобувної галузі на території Львівщини, в тому числі, шляхом співпраці з робочою групою з розвитку галузі буріння в Бориславському нафтогазопромисловому районі.

Фото uk.wikipedia.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *