ОСТАННІ НОВИНИ

Командувачем ОК «Південь» призначили бригадного генерала Шаповалова

Ольга Денисяка

|

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначили бригадного генерала Генадія Шаповалова. Про це повідомили в ОК «Південь».

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу оперативного командування «Південь» новопризначеного командира.

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області. У 2000 році з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а в 2012, так само — з відзнакою — Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

«Пройшовши всі сходинки військової кар’єри від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в березні 2022 року отримав звання бригадного генерала», – йдеться в повідомленні.

Закінчив Національний університет «Острозькі академію» за спеціальністю «Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студі». Також він закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Зазначимо, напередодні командувачем військ оперативного командування «Захід» призначили бригадного генерала Володимира Шведюка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *