ОСТАННІ НОВИНИ

Територію оборонного заводу у Львові забруднили небезпечними речовинами

Наталя Дуляба

|

Сміттєвий перевізник скинув на території оборонного заводу у Львові купу сміття, чим забруднив землю небезпечними речовинами. Про це Львівському порталу повідомили в Спеціалізованій прокуратурі в сфері оборони Західного регіону.

Про який саме оборонний завод йдеться, прокурори не уточняють. Відомо, що він розташований у Львові. На його території несанкціоновано скинули тверді побутові відходи.

За даними слідства, такий наказ підлеглим надав директор львівського підприємства, яке спеціалізується на вивезенні, сортуванні та переробці сміття. Відтак на земельній ділянці державного оборонного заводу вони самовільно розмістили купу відходів, які в подальшому забруднили 2000 кв м землі.

«Землю забруднено фосфором, хлоридом, цинком, кадмієм, свинцем та іншими небезпечними для життя та здоров’я речовинами», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що цією вказівкою посадовець хотів заощадити час, матеріальні ресурси і спростити робочий процес. Натомість таким чином він завдав Львівській територіальній громаді збитків більше ніж 14,5 мільйонів гривень.

Директору підприємства оголосили підозру за ч.2 ст.239 ККУ (забруднення земель), також вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *