ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, коли Рада ЄС обговорить постачання озброєнь Україні

Олег Дерев'янко

|

Постачання озброєнь Україні будуть предметом обговорення Ради ЄС у закордонних справах 22 квітня в Люксембурзі за участю міністрів оборони. Про це заявив Петер Стано, офіційний представник глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми цілком усвідомлюємо потреби України й ми намагаємося задовольнити ці потреби всім тим, що держави-члени можуть поставити. Але, зрештою, це державам-членам визначати, що і коли вони можуть направити Україні», – сказав Стано у вівторок на брифінгу в Брюсселі.

За його словами, «держави-члени роблять усе, що можуть, щоб допомагати Україні захищатися».

Стано зазначив, що ця допомога надається третій рік поспіль, і вона безпрецедентна.

На сайті Ради ЄС повідомляється, що глави МЗС обговорять 22 квітня українську ситуацію після неформального обміну думками за допомогою відеоконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і міністром оборони Рустемом Умєровим.

«Наступні дебати відбудуться в присутності міністрів закордонних справ і оборони ЄС на спільному засіданні», – йдеться в анонсі заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *