ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ оголосило в розшук Олега Гладковського

Олег Дерев'янко

|

Колишнього Першого заступника секретаря РНБО Гладковського (Свинарчука, – ред.) оголошено в розшук. Його обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це Львівському порталу повідомили в Національному антикорупційному бюро.

За даними слідства, обвинувачується Гладковський спільно з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони. Вони організували закупівлю в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами.

Сума завданих збитків державі становить понад 17 млн грн.

Встановлено, що 19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував колишнього Першого заступника секретаря РНБО з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави. Проте 21 жовтня того ж року за нього внесли заставу.

У березні 2022 року суд звернув заставу в користь ЗСУ, і змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання. Після цього, обвинувачений перестав з’являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон.

Відтак, його оголосили в розшук.

Нагадаємо, 19 жовтня 2019 року Екзаступника секретаря РНБО Гладковського відправили в СІЗО на 2 місяці. Олега Гладковського підозрювали у зловживанні службовим становищем та недостовірному декларуванні. 21 жовтня того ж року за нього внесли заставу у сумі понад 10 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *