ОСТАННІ НОВИНИ

Тесть із тещою надарували колишньому голові Львівської облради квартири, маєток та землі

Андрій Котенський

|

Теща колишнього голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина – 72-річна Надія Томинець, яка працює інфекціоністкою, виявилась дуже заможною людиною. Мама подарувала доньці маєток із кількома ділянками у передмісті Львова, а також стала власницею ще семи ділянок у Карпатах. Натомість тесть Ганущина, що працював директором музичної школи, подарував своїй доньці три квартири неподалік центру Львова. Про це йдеться у новому розслідуванні журналістів NGL.media.

Надія Томинець мешкає у невеличкому гірському селищі Бориня. Панянка лише за минулі два роки стала власницею семи ділянок у Карпатах загальною площею 8,3 га – в тому числі їй належить майже п’ять гектарів землі в околицях фортеці Тустань, давньоруської пам’ятки, навколо якої активно розвивається туристичний бізнес.

Пані Томинець не раптом стала заможною. Раніше вона володіла двома квартирами і на проспекті Шевченка у центрі Львова.

У травні 2021 року Надія Томинець подарувала ці квартири своїй доньці Соломії, дружині колишнього голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина. Це був не перший розкішний подарунок – раніше мама подарувала Соломії будинок і з кількома ділянками у Брюховичах, престижному передмісті Львова.

Не поступається дружині щедрістю і 76-річний Нестор Томинець, колишній директор музичної школи у Борині, який кілька років тому подарував Соломії три квартири і  у львівському житловому комплексі «Велика Британія» неподалік центру Львова.

«Я ціле життя працюю! Я працюю лікаркою і на землі працюю! І чоловік 17 років в Португалії був на заробітках! Невже я не маю права придбати ці ділянки? А як ви журналіст, то розслідуйте, де мільярди крадуть, де мають по десять будинків та десять машин, де зброю крадуть! – емоційно відреагувала на прохання NGL.media пояснити походження цього майна Надія Томинець. – Ви мене питаєте, сільську лікарку, яка працювала 50 років і далі працює? Ви не маєте совісті! Я не хочу більше з вами розмовляти».

Пояснити свою роль у скуповуванні ділянок для тещі Олександр Ганущин не захотів.

«Купівля і продаж землі у дозволений законодавством спосіб в Україні не карається. Якщо моя мама і це зробила, то честь їй і хвала, що вона знайшла сили купити землю», – заявив він.

Якщо вірити документам, у власності Олександра Ганущина є лише стара батьківська хата з маленькою ділянкою у закарпатському Рахові, успадкована ним у березні 2021 року.

Натомість його дружина є власницею чисельної нерухомості, отриманої у подарунок від своїх батьків.

Оцінити реальні фінансові доходи екс-голови Львівської облради за відкритими джерелами сьогодні неможливо – його свіжі декларації приховані через статус військовослужбовця.

Водночас Олександр Ганущин розповів NGL.media, що квартири у ЖК «Велика Британія» тесть купив саме за його порадою, щоб інвестувати зароблене у Португалії, і ще на етапі будівництва – у 2012 році. Попри те, що цей ЖК був зданий в експлуатацію лише у 2019 році, завбачливості Ганущина можна було б лише позаздрити, але завдяки деталізованому витягу з реєстру нерухомого майна з’ясувалось, що Нестор Томинець не інвестував свої гроші у ці квартири, а отримав їх у подарунок 31 грудня 2020 року від 67-річної львів’янки Дарії Чайковської.

Довідка. 45-річний Олександр Ганущин практично усе своє свідоме життя провів у політиці і на державній службі. Почавши у 25 помічником нардепа, він уже за три роки вперше був обраний депутатом Львівської облради. Він ніколи не займався бізнесом, декларував скромний стиль життя…

У 37 років Олександр Ганущин очолював Львівську облраду (у 2015-2020 роках – ред), і міг би й досі залишатися головою Львівської облради, вчергове переобравшись депутатом у 2020 році від «Європейської солідарності», однак втратив підтримку партійного керівництва. В результаті він залишився в облраді рядовим депутатом ЄС і почав публічно критикувати діяльність партії на місцевому рівні.

Після російського вторгнення у 2022 році Олександр Ганущин став одним із небагатьох депутатів облради, що записалися до територіальної оборони і зараз є військовослужбовцем ЗСУ у званні майора. Разом з тим він залишається одним із найактивніших депутатів облради.

Більше подробиць у матеріалі NGL.media: «Якщо моя мама це зробила, то честь їй і хвала».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *