ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, скільки Порошенко вже дав грошей на відновлення музею Шухевича

Андрій Котенський

|

Львівська міська рада досі не отримувала жодних коштів на відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича від фонду Петра Порошенка, попри публічні обіцянки профінансувати всі необхідні роботи. Про це повідомляють Українські новини із посиланням на дані із запиту до ЛМР.

«Щодо сум, які Петро Порошенко обіцяв перерахувати на відновлення музею, мерії відомо лише про ті дані, що озвучувались у відритому листі до міського голови Львова Андрія Садового, який поширював у публічному просторі «Благодійний фонд Порошенка». Утім зауважимо, що жодних коштів від Благодійного фонду Порошенка на відновлення музею генерала-хорунжого УПA Романа Шухевича Львівська міська рада не отримувала», – йдеться у відповіді Управління культури Львівської міської ради.

Як повідомлялось раніше, 1 січня 2024 року рашисти «Шахедами» повністю знищили музей Шухевича в Білогорщі, що у Залізничному районі Львова. Уламки дрона влучили у музей, від чого спалахнула сильна пожежа.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що повністю знищений музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича відбудують після Перемоги України над терористичною росією, але п’ятий Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що його Фонд відбудує музей Романа Шухевича у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *