ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину повертаються заморозки і дощ зі снігом

Наталя Дуляба

|

Після теплої погоди і низки температурних рекордів на Львівщину прийшло похолодання і дощі. 19-20 квітня синоптики ще й прогнозують нічні заморозки, подекуди можливий дощ зі снігом. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному центрі з гідрометеорології.

Так, протягом 15-20 квітня у Львові та області температура повітря буде знижуватись, падатиме дощ, місцями з мокрим снігом. Вночі також будуть заморозки.

«Найхолодніший день буде 18 квітня – 5-10 градусів тепла, найхолодніші ночі – 19-20 квітня, коли сильний заморозок становитиме 0-5 градусів», – кажуть синоптики.

Якщо на початку тижня денна температура коливається у межах 14-15 градусів тепла, то вже зі середи, 17 квітня, вона впаде до 10 градусів, а 18 квітня – взагалі до +7°С.

Погода 18 квітня:

Вже 19-20 квітня вдень на Львівщині потепліє до 10-13 градусів тепла, однак ночі стануть суттєво холодніші – температура сягне максимум +4°С.

Погода 19-20 квітня

Протягом усього тижня падатиме дощ, будуть грози та подекуди слід чекати дощу із мокрим снігом.

На зміну сонячній і досить теплій суботі, 20 квітня, прийде хмарна погода з дощем і мокрим снігом, вдень температура повітря становитиме не більше 5 градусів тепла.

Нагадаємо, справжня весна прийшла на Львівщину наприкінці лютого, через що 27 і 29 лютого були встановлені температурні рекорди – майже 18 градусів. Через таке потепління у львівських парках миттєво виросли первоцвіти.

У березні та в першій половині квітня Львівщина знову встановлювала нові температурні рекорди, загалом із початку року їх було вже близько десятка.

Останні квітневі рекорди були 1, 8, 9 та 14 квітня. У перші три дні стовпчики термометрів піднялись до майже до 26 градусів тепла, 14 квітня – до 23 градусів.

Втім уже з 15 квітня на Львівщину пройшло похолодання. Атмосферні фронти з заходу принесли також дощі та грози.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *