ОСТАННІ НОВИНИ

Слабкі економічні дані погіршують настрої споживачів – експерт

|

Тиск на споживчі настрої українців в найближчі місяці буде давати більш повільний, ніж очікувалося раніше, зростання економіки, а також номінальних і реальних доходів. Таку думку висловила експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Марія Сальникова. Повідомляє прес-служба центру

Індекс споживчих настроїв, згідно з дослідженням, проведеним компанією GfK Ukraine, після зниження в травні на 3,3 пункту, в червні погіршився на 0,5 пункту до рівня 82,7 пункту. Тиск на загальний показник минулого місяця спричинила оцінка споживачами доцільності робити великі покупки і погіршення девальваційних настроїв. Індекс доцільності робити великі покупки знизився на 6,1 пункту до 77,3 пункту, і сприяв погіршенню оцінок поточного матеріального стану населення. Це пояснюється в першу чергу тим, що в літній період населення витрачає більше коштів на відпочинок, ніж на здійснення великих покупок.

«Традиційне для вересня сезонне збільшення ділової активності, швидше за все, позитивно відіб`ється на настроях споживачів, проте це поліпшення буде незначним», – зазначає Марія Сальникова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *