ОСТАННІ НОВИНИ

Москаль запропонував каструвати педофілів і гвалтівників

|

Народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль запропонував карати засуджених за групове згвалтування або педофілію хімічною кастрацією

Відповідний законопроект Москаля № 2309-а «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення та вдосконалення покарання за злочини, скоєні на сексуальному грунті проти малолітніх і неповнолітніх» є у розпорядженні «Коментарів».
Запропоновані Москалем зміни припускають, що за згвалтування, вчинене групою осіб, або згвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, засуджені будуть каратися позбавленням волі на строк від 10 до 12 років із застосуванням хімічної кастрації строком до 3 років. За згвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також згвалтування малолітньої чи малолітнього – карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років із застосуванням хімічної кастрації строком до 3 років.
Також депутат запропонував застосовувати хімічну кастрацію щодо близьких родичів або опікунів, які вступали у статеві відносини з неповнолітніми або займалися їх розбещенням.
Хімічна кастрація може бути застосована за рішенням суду тільки до особи, щодо якої є висновок судово-психіатричної експертизи про наявність у неї розладу сексуальної поведінки (педофілії як статевого збочення).
Нагадаємо, чинний Кримінальний кодекс України передбачає карати за згвалтування позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.
Як повідомляли «Коментарі», в липні минулого року Держдума Росії прийняла президентський закон, що передбачає довічне ув´язнення для педофілів-рецидивістів, хімічну кастрацію, а також заборону на умовне засудження за насильство над дитиною молодшою за 14 років.

Джерело фото: Наталя Ільїна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *