ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати відклали «податок на розкіш»

|

Депутати відклали законопроект про податок на розкіш на наступний пленарний тиждень, а прийняти його в цілому планують восени. Про це журналістам повідомив глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник, інформує ТСН.

«Я думаю, він буде прийнятий у першому читанні на цій сесії … А в цілому він має бути прийнятий на наступній сесії. Я вважаю, що якщо вводити новий податок, то він повинен працювати з 1 січня наступного року, щоб не розривати бюджетний рік , щоб люди могли планувати свої витрати», – підкреслив Хомутинник.

Хомутинник відзначив, що в даний час, крім урядового проекту закону, подані ще два депутатські. Комітет, розглянувши їх на своєму засіданні в середу, прийняв рішення створити робочу групу і вийти до наступного пленарного тижня на консолідовану пропозицію.

Нагадаємо, у вівторок депутати включили до порядку денного законопроекти про податок на розкіш. За проголосувало 305 карток депутатів.

Зокрема, до порядку денного включені проекти змін до Податкового кодексу щодо оподаткування багатства і предметів розкоші – урядовий № 10558 і депутатські № № 10558-1, 10558-2, 10197.

В опозиції податок на розкіш назвали профанацією. “Платити цей податок будуть одиниці, а великий капітал і далі буде виводити свої капітали в офшорні зони. Ми пропонуємо комплексний закон, де є і прогресивна шкала оподаткування, і пропозиція оподатковувати офшорні операції, і збільшувати плату за користування надрами”, – сказав Андрій Павловський.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що в цьому питанні потрібно прийняти виважене рішення, яке не спровокує відтік капіталу з країни.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *