ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко – лідер за кількістю кримінальних справ , каже Янукович

|

Колишнього прем´єр-міністра України, а нині засуджену №1 можна вважати лідером за кількістю кримінальних справ серед політиків усього світу. Про це в інтерв´ю німецькому виданню SUPERillu сказав Президент України Віктор Янукович, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

«У всьому світі немає політика, причетного до такої великої кількості кримінальних справ, як Юлія Тимошенко. Тому зараз дуже важливо внести ясність у цю справу з юридичної точки зору», – сказав Янукович.

Президент зазначив, що українська сторона звернулася до американської компанії Skadden з проханням надати експертну оцінку справ Тимошенко. «Ми також підтримуємо ініціативу президента Європейського парламенту Мартіна Шульца провести незалежне розслідування справи під головуванням колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського і колишнього президента Європейського парламенту Пета Кокса», – додав він.

При цьому Янукович зазначив, що Україна відповідно з вимогою Євросуду з прав людини створила умови для лікування Тимошенко.

«І ми працювали разом з Німеччиною над вирішенням цього питання. Німецькі лікарі беруть участь зараз разом з українськими лікарями в процесі лікування для забезпечення бажаної прозорості», – заявив Янукович.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Президент Віктор Янукович заявив, що хоче помилувати Тимошенко, але за законом може це зробити тільки після прийняття рішень у всіх судових інстанціях, в тому числі в Європейському суді з прав людини.

Comments.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *