ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закликають «приватників» укладати угоди з перевізниками на вивіз сміття

|

У Львові представників приватного сектору закликають укладати угоди на вивіз сміття. Зокрема, за інформацією Галицької РА, станом на сьогодні на території Галицького району укладено 91,5 % угод із суб’єктами підприємницької діяльності та 69 % – з мешканцями приватних будинків. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили у ТзОВ «АВЕ Львів», станом на сьогодні з СПД-орендарями укладено 2629 угод у цілому по районах, які обслуговує перевізник. Проте є підприємці, які відмовляються укладати угоду на збір, вивіз та захоронення ТПВ – понад 90 підприємців на території, що обслуговує ТзОВ «АВЕ Львів».

«Відходи, що утворюються у результаті підприємницької діяльності, викидаються у загальні контейнери, які зручно розташовані поблизу. Після розподілу тоннажу це навантаження лягає на мешканців, і в результаті мешканці оплачують зі своєї кишені відходи, створені підприємцями», – зазначив директор ТзОВ «АВЕ Львів» Олег Гайовишин.

Як повідомили у відділі житлового господарства ЛМР, на території Галицького району зареєстровано 2138 суб’єктів підприємницької діяльності, з них станом на 1березня укладено 1957 (91,5 %) угод із перевізниками на вивіз сміття, з власниками приватних будинків Галицького району – укладено 69 % угод.

«Залишилося 10 % підприємств-відмовників, з якими ми повинні працювати. У цьому напрямку ведеться відповідна роз’яснювальна робота. Зрозуміло, що якщо підприємці не оплачують за вивіз сміття, то певний тягар лягає на мешканців. Тому ми попросили всіх підприємців, що є на території Галицького району, укласти відповідні угоди, щоб відняти накопичення сміття у результаті їх діяльності від накопичення сміття мешканців, відповідно зменшується вартість оплати за вивіз сміття для мешканців. Тому закликаємо всіх підприємців, а також власників приватних будинків, щоб всі свідомо поставилися до цього питання та уклали угоди на вивіз сміття», – зазначила начальник відділу житлового господарства Галицької РА Леся Дулиба.

Станом на 1 березня, у Галицькому районі налічувався 261 контейнер, з них для пластику – 82 контейнери, скла – 44, паперу – 44. Територію району обслуговують 3 перевізники: ТзОВ «АВЕ Львів», ТзОВ «Санком Львів», ТзОВ «Сат Львів».

Як розповіли у ТзОВ «АВЕ Львів», угоди з СПД-орендарями укладались працівниками ТзОВ «АВЕ Львів» згідно зі списками, поданими від кожного ЛКП.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *