ОСТАННІ НОВИНИ

Заборгованість із зарплати на Львівщині перевищила 86 млн грн

Львівський портал

|

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Львівщині станом на 1 листопада 2009 року склала 86,1 млн грн. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, з початку року заборгованість зросла на 43,8%.

У загальній структурі заборгованості 78,4% склав борг економічно активних підприємств, 14,4% – борг суб’єктів господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника, або визнання їх банкрутами, 7,2% – борг економічно неактивних підприємств.

Порівняно з початком 2009 року сума боргу на економічно активних підприємствах області зросла на 7,6 млн грн, або на 41,6%, і склала 67,5 млн грн. 

Значне зростання обсягів заборгованості відбулося в усіх видах економічної діяльності, окрім сільського господарства, мисливства, пов’язаних з ними послуг та фінансової діяльності.

Переважна частина невиплаченої заробітної плати припала на підприємства промисловості – 40,9% (27,6 млн грн), а також будівництва – 20,7% (14,0 млн грн), організації, які зайняті операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям – 18,6% (12,5 млн грн), торгівлі – 8,1% (5,4 млн грн).

Частка працівників області, яким своєчасно не виплачено заробітну плату, у загальній кількості охоплених спостереженням склала 4,2% (22,8 тис осіб). Більшість (77,5%) працівників області не одержували заробітну плату за терміном утворення боргу до трьох місяців. Кожному із працівників, які вчасно не отримували заробітну плату, в середньому не виплачено 2 тис 491 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *