ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні львівським учням представили «Калейдоскоп професій»

|

Сьогодні відбулося виїзне засідання прес-клубу на тему: «Як знайти свій фах у «Калейдоскопі професій»? Інноваційні підказки для школярів від служби зайнятості». Його учасниками були представники Львівської облдержадміністрації, Львівської обласного центру зайнятості, Львівської міської ради. Про це повідомляє Львівській прес-клуб.

Таке виїзне засідання відбулося вперше. У пілотному «Калейдоскопі професій» взяли участь понад 90 шкіл Львівщини. Для учнів презентували навчальні заклади та професії, які є особливо актуальними на ринку праці, ознайомили з пакетом профорієнтаційних послуг, яким школярі зможуть скористатися в центрах зайнятості, організували ігровий захід брейн-ринг «Професія» та профдіагностичне обстеження, які допомагають визначити схильності учня до того чи іншого фаху.

Одна з головних інновацій, яку презентували під час «Калейдоскопу професій», – програмно-апаратний комплекс «Профорієнтаційний термінал».

Як розповів перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник, цьогоріч його будуть впроваджувати у школах Львівщини. До кінця року ними вже зможуть скористатися учні 48 шкіл.

Ця інновація буде на кшталт молодіжного інтернет-порталу. Доступ до нього відбуватиметься через спеціальні пристрої «татч-скріни». Їх встановлюватимуть у школах у доступних для учнів місцях. Через профорієнтаційні портали школярі зможуть довідатися про зміст професій, стан і перспективи ринку праці, вищі та профтехнічні навчальні заклади, умови навчання в них, основи трудового законодавства, послуги служби зайнятості тощо. Інформацію постійно оновлюватимуть через мобільний інтернет. Термінал можна буде під`єднати до шкільної компютерної мережі. До 2011 року такі термінали матимуть усі загальноосвітні навчальні заклади Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *