ОСТАННІ НОВИНИ

Ринки на продаж - „Львівська газета“, 27 січня

|

Після невдалих кількарічних спроб продати Галицький базар Львівська мерія вирішила “пустити з молотка” два інші ринки – Привокзальний і Стрийський. Однак від старих планів мерія теж не відмовилася – багатостраждальний Галицький мають намір збути 2005 року.

Згідно із задекларованими намірами, базари хочуть перетворити на сучасні торгові центри. Щоправда, як це все виглядатиме, не знають ні міські чиновники, ні депутати.

Декілька слів про відчуження Стрийського базару:

– Жодних деталей про дату продажу, можливих покупців, стартову ціну не знають не те що депутати, а й саме управління комунального майна, – розповів “Газеті” голова бюджетної комісії Львівської міської ради Володимир Тринька.

За його словами, ухвалення сесією програми приватизації на 2005 рік іще не означає, що продаж розпочато.

– Ця програма – протокол про наміри. Тобто щодо кожного об’єкту виноситимемо окрему ухвалу, – зауважив Володимир Тринька.

Попри це, пан Тринька запевнив, що продаж відбуватиметься шляхом конкурсу та з дотриманням чинного законодавства.

– Ми обстоюємо позиції законності та наповнення міського бюджету, – наголосив він.

Водночас не володіють інформацією щодо приватизації й самі представники Стрийського ринку.

– Про те, що ринок хочуть продавати, ми вже чули, але жодної певної інформації не маємо. Ви краще запитайте в міській раді – це ж вони придумали продавати базар, – сказала “Газеті” головний бухгалтер базару.

При цьому працівники базару явно не в захопленні, що ринок хочуть продати:

– Куди нам, людям із сіл, подітися? – риторично запитала пані Марія, яка продає домашній сир на вулиці поблизу входу в ринок. – Ми тут заробляємо на хліб насущний, мерзнемо. І що з нами таке виробляють?!

– Закрили Галицький ринок, тепер закривають наш.., – підхоплює її сусідка Анна Попович із Городоцького району. – Тут треба страйкувати. Але що це дасть? Ось на Галицькому страйкували, страйкували, а люди й далі без роботи…

– Я чула, що нас закривають, – зітхнула крізь сльози продавець-реалізатор пані Оксана Бугіра, колишня працівниця “Львівприладу”, яка вже вісім років працює на ринку. – Але не хотіла цьому вірити. Тепер ще ви про це кажете. А як далі жити?! Куди мені піти, як прогодувати сім’ю?! Якщо наші чиновники такі мудрі, то нехай зроблять так, щоб знову запрацювали наші заводи, щоб ми пішли працювати туди…

Постійні покупці Стрийського ринку, з якими спілкувалися репортери “Газети”, також без особливого ентузіазму сприйняли новину, що ця “точка” незабаром припинить своє існування, а мешканцям навколишніх вулиць доведеться вирушати по продукти в інший район міста…

– Що ж нам тепер, на Привокзальний їздити?! – запитав із сарказмом Михайло Пех, який проживає неподалік, на вулиці Снопківській. – Кому заважав цей базар?!

– Знахабніли вже, – цідить крізь зуби 32-річний Марко С., вікна спальні якого виходять просто на Стрийський ринок (він мешкає на вулиці Франка). – Тут треба на мітинги виходити, щоб вони зрозуміли, що на нас далі їздити не можна…

Нагадаємо, як писала “Газета”, минулої сесії Львівська міська рада затвердила програму приватизації на 2005 рік. Серед 509 об’єктів, які зазначені в цьому переліку, є готелі “Львів” і “Незалежність”, кінотеатри “Київ”, “Дзвін”, “Стрілець”, ім. Довбуша й

ім. Б. Хмельницького, а також Галицький, Стрийський і Привокзальний ринки. Усього від відчуження комунального майна планують отримати 60 млн. грн.

При цьому приватизація готелю “Львів” може вийти чи не найскандальнішою. За словами пана Триньки, там є “певні юридичні проблеми”, пов’язані з тим, що об’єкт орендують декілька юридичних осіб.

Уляна Куйдич, Богдан Мазур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *