ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна” вважає, що гранати у Студентському братстві могла “забути” міліція

|

Близько 30 студентів сидять зараз навпроти офісу Студентського братства “Львівської політехніки” і голосно вигукують “Ганьба” на адресу міліціонерів. Мешканці навколишніх будинків з цікавістю спостерігають за цим із своїх балконів. У приміщенні братства працюють міліцейські експерти.

Щойно завершився брифінг представників виборчого штабу Віктора Ющенка у Львові Миколи Гориня та Тараса Батенка. Батенко повідомив, що після першого виклику, зробленого ще ранком, міліція разом з надзвичайниками провела огляд приміщення, евакуювавши при цьому мешканців трьох будинків, нічого не знайшла і підписала акт про це.

Однак за деякий час міліціонери повернулись і заявили, що варто зробити новий огляд. Як повідомив один із братчиків, правоохоронці впевнено заявили йому, що варто поглянути під диван. Коли диван підняли, там було знайдено пакет, в якому були предмети, схожі на учбові гранати. Однак через відсутність експертів, ніхто не міг з точністю визначити ці предмети.

Микола Горинь, у свою чергу, заявив, що цей інцидент є відповіддю міліції на учорашню масову акцію студентів з вимогою звільнити заарештованих в Україні активістів студентських організацій. Горинь не виключає, що підозрілі предмети могли “забути” працівники міліції під час першого обшуку приміщення.

Як повідомляв “Львівський портал”, сьогодні зранку до міліції зателефонував невідомий (за версією начальника міської міліції Михайла Курочки, це був директор КМЦ „Дзига“ Маркіян Іващишин) і заявив, що у приміщенні Студентського братства на вулиці Глибокій знаходяться гранати. Відтак на місце прибули міліція та рятувальники, які провели евакуацію людей із приміщення та провели пошук вибухових пристроїв. Пізніше Михайло Курочка заявив, що правоохоронці таки знайшли підозрілий пакет, який відправлено на експертизу. Міліція підозрює, що в ньому може бути вибухівка, але до завершення експертизи нічого певного сказати не може.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *