ОСТАННІ НОВИНИ

Лідер страйкуючих учителів Ігор Шлапак стверджує, що його сина побили міліціонери

|

Голова Координаційної ради страйкових комітетів працівників освіти Львова Ігор Шлапак розповів, що учора, 21 жовтня, близько шостої години вечора Максима разом з двома його однокласниками забрали з подвір’я будинку до Шевченківського районного відділу міліції. Дванадцятирічних хлопчаків звинуватили у розбійному нападі та пограбуванні однієї громадянки.

“Згідно з чинним законодавством ніхто не має права брати під варту і допитувати неповнолітніх без присутності їх батьків, тому я разом із батьками однокласників мого сина приїхав у відділок і почав вимагати, щоб дітей відпустили чи принаймні показали нам. Коли до дітей впустили їх матерів, хлопці сказали, що їх били та морально принижували і погрожували запроторити в “зону” в Городок у випадку, коли ті не зізнаються у вчиненні злочину”, – заявив І. Шлапак.

За його словами, хлопців відпустили лише наступного ранку, а жінка, котра нібито на них вказала, почала сумніватись у власних свідченнях.

“У цих діях я вбачаю політичне замовлення, бо проти мене не вдається знайти жодного компромату чи залякати мене. Я й надалі відстоюватиму права учителів”, – зазначив І. Шлапак.

Інформацію щодо вчорашнього побиття у Шевченківському райвідділі міліції трьох дванадцятилітніх хлопців, один з котрих є сином голови Координаційної ради страйкому Львівських учителів Ігоря Шлапака, правоохоронці не підтвердили і не спростували.

Як повідомили Західній інформаційній корпорації у Шевченківському райвідділі міліції, такі хлопці справді були затримані вчора близько 6 години, але більш детальну інформацію “може надати лише начальник відділу, який наразі є на зібранні поза межами відділку і буде не швидше 20 години”.

У центрі громадських зв’язків УМВСУ у Львівській області заявили, що інформації щодо цього випадку в них поки що немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *