ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник звинуватив голову ЛОДА у сприянні зриву виборів

|

“Із 2100 виборчих дільниць Львівщини 85% не готові до проведення виборів” — заявив керівник штабу Віктора Ющенка у Львівській області Петро Олійник, звинувативши у “зриві виборів” владу Львівщини на чолі із Олександром Сендегою. „Ми обстежили усі виборчі дільниці в регіоні і підготували необхідні документи, тому найближчими днями це буде оприлюднено у Верховній раді”, — сказав Олійник.

За його словами, уряд не виконує статті 39 закону “Про вибори президента”, згідно з якою виконавча влада за бюджетні кошти зобов’язана надати виборчим комісіям усі приміщення, які б відповідали встановленим нормам та закупити необхідний інвентар для їх роботи. Однак, на сьогоднішній день постанови кабміну на виділення коштів немає. “Натомість, виконавча влада у Львівській області не тільки не виявляє жодної ініціативи щодо організації виборчого процесу, але й усіляко сприяє його зриву” – повідомив Олійник. Так, санстанція та пожежні служби здійснюють тиск на членів дільничних комісій, які на їх думку не відповідають нормам безпеки. І в цей час голова Львівської державної адміністрації Олександр Сендега вже сьомий день уникає зустрічі із представниками штабу Ющенка, які б хотіли налагодити переговорний процес із владою з приводу цього питання.

На думку керівника штабу Ющенка у Львові Миколи Гориня, так само байдуже ставляться до підготовки виборів і реально діючі штаби кандидатів від влади. Зокрема, штаб Януковича, який проігнорував координаційну нараду організовану представництвом ОБСЄ, спрямовану на обговорення ситуації, що склалася із організацією роботи ДВК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *