"Вирок" відомий

Андрій БОЙКО, «Україна і час»

|

Уболівальники уже звикли кожного сезону зі щемом у серці чекати на старт єврокубкових баталій, а отже, і на виступ у них українських футбольних клубів. Завжди одна думка: ану ж, можливо, цього разу пощастить, і наші команди не зганьбляться.

Пощастити має, зокрема, і зі жеребом, сприятливий варіант якого — чи не єдиний шанс для українських “грандів” бодай більш-менш пристойно виступити “у Європі”.

Перший головний жереб для українських учасників Ліги чемпіонів та Кубка УЄФА вже відбувся. Після оприлюднення його результатів уболівальники (та, мабуть, і самі футболісти з тренерами) відчули ПОЛЕГКІСТЬ ТИЖНЯ. Адже до наступного раунду, судячи з “вироку” мали б пройти і “Дніпро”, і “Шахтар”, і навіть сьогоднішнє “мертве” “Динамо”. Бо ж суперником “гірників” у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів виступить переможець пари “Генк” (Бельгія) — “Сараєво” (Боснія) (на момент написання матеріалу не було відомо, хто переміг у цьому протистоянні). “Динамівці” ж зустрінуться або з латвійським “Вентспілсом”, або ж з австрійським “Зальцбургом”. Перші матчі цього етапу турніру проведуть 14-15 серпня, а повторні зустрічі — 28-29 серпня. Суперником же “Дніпра” у другому кваліфікаційному раунді Кубка УЄФА став польський клуб “Белхатув”. 16 серпня матч відбудеться у Дніпропетровську, а 30-го — у Польщі.

Разом з полегкістю деяким уболівальникам жереб приніс і нагоду для ЗЛОРАДСТВА ТИЖНЯ. Адже “шанований” усіма українськими футбольними фанами московський “Спартак” “наскочив” на шотландський “Селтік”. А це означає, що участь москвичів у груповому раунді Ліги чемпіонів під великим питанням.

Та якщо тренери і футболісти були сконцентровані на жеребкуванні та іграх внутрішнього чемпіонату, то інші клубні працівники працювали також і над підсиленням, чи, точніше, реформуванням командних лав. Найкраще провести РОКІРОВКУ ТИЖНЯ вдалося “шахтарям”. Так, “гірників” покинув ще один бразилець — Елано. Однак він, на відміну від Матузалема, розійшовся із “Шахтарем” цивілізовано. Цього футболіста придбав англійський клуб “Манчестер Сіті”, заплативши за бразильця 7,5 мільйона фунтів. Однак надовго ці гроші у донецькому клубі не затрималися. Доклавши до них ще 5 мільйонів доларів США, “гірники” підписали контракт із 23-річним півзахисником збірної Мексики Нері Кастільйо, який до цього виступав за грецький “Олімпіакос”.

Утім, не лише футбольні клуби отримали суперників по єврокубках. Аналогічною ІНФОРМАЦІЄЮ ТИЖНЯ вже володіють і баскетбольні представники України. Так, у першому попередньому раунді Кубка ФІБА “Дніпро” гратиме з румунським “Тімішоара”, а переможець цієї пари у наступному раунді зустрінеться з кіпрським АЕЛом. МБК “Одеса” спершу поміряється силами зі “Спартаком” із Санкт-Петербурга, а потім, якщо переможе росіян, зустрінеться із грецьким “Маруссі”. “Черкаські мавпи” та “Хімік” розпочинають виступи у Кубку ФІБА з другого раунду відбору. Черкаська команда гратиме із кіпрським “Апоелем”, а на колектив з Південного очікує двобій з переможцем пари “Ігокеа” (Боснія) — “Баккен Берс” (Данія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *