Попович продовжує боротьбу

Ярослав БІЛЯЧ, "Ратуша"

|

Учора велогонщики у найпрестижнішій велобагатоденці „Тур де Франс” перетнули екватор змагань — спортсмени подолали 230-кілометровий етап, 10-й за ліком, що простягнувся між населеним пунктами Тайяр — Марсель. Попередній став одним із найбільш вдалих для Ярослав Поповича.

Представник України — галичанин Ярослав Попович із команди „Discovery Channel” на

9-му етапі „Туру” фінішував на 13-му місці і відстав на

1 хвилину і

32 секунди від переможця колумбійця Маурісіо Солера. Практично весь шлях дрогобиччанин був на лідируючих позиціях. Як відомо, саме на гірських етапах Ярослав почувається як у риба у воді. Однак перемогти, чи бодай посісти місце на п’єдесталі, йому завадили заключні кілометри дистанції. На фінішний ривок Поповичу не вистачило фізичних кондицій, тому й у підсумку він фінішував поза межами першої десятки. Щоправда, цей результат дозволив піднятися Поповичу у генеральній кваліфікації на 22-ге місце. Після 9 етапів гонки українець програє володарю жовтої майки лідера датчанину Міхаелю Расмуссену 8 хвилин і 16 секунд.

„Я задоволений 9-м етапом. Допоміг партнерам по команді — Контадор на фініші був четвертим, Лайфеймер — сьомим. Сам же встановив своєрідний рекорд швидкості — розігнався до 95 км/год. Аж самому стало страшно. Подумав: „Куди це я так лечу!” Тим паче, що траса була досить складною: впасти — без проблем”, — зазначив після закінчення 9-го етапу Ярослав Попович на своїй сторінці у Інтернеті. Також гонщик поділився своїми роздумами щодо перспектив у гонці: „Чи знову намагатимуся виграти етап? Звичайно! Щоправда, поки не знаю, коли знову ризикну піти у відрив зі старту. Цілком імовірно, що кілька гонок проведу в складі пелетону, прагнучи не відстати від лідерів загального заліку. Якщо все буде добре, то, можливо, мінятиму тактику, щоб потрапити в „десятку” загального заліку. Якщо, не дай Боже, провалюся, то вже перед фінішем „Туру”, намагатимуся виграти бодай однин етап”.

Ще один спортсмен, який представляє нашу державу на змаганнях, — Андрій Гривко з команди „Мільраму” (Італія-Німеччина) у генеральному заліку після 9-го етапу посідає 93-тю позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *