Віталій Максимов, начальник УМВСУ у Львівській області, депутат Тернопільської обласної ради: „Я подав заяву про складення повноважень”

|

„27 жовтня в Тернополі відбулася сесія обласної ради, одним із перших питань, які розглядалися на сесії, було подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності голови обласної ради пана Жукінського.

На жаль, підготовка до сесії була непрозора, і для мене були наперед зрозумілі результати цієї сесії.

Регламентна комісія розглядала це питання в закритому режимі, без преси, без громадськості, лише з участю депутатів і правоохоронців. Коли це питання було винесене на сесію, депутати його не підтримали. Ті факти, які були надані тернопільською прокураторою, мають підстави і мають судову перспективу.

Жукінського підозрюють у трьох кримінальних справах, які передбачають позбавлення волі терміном від семи до дванадцяти років. Не треба ховатися за політичними замовленнями. Згідно з поданням, Жукінського звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених частинами 2 та 5 статті 191, частиною 1 статті 366 та статтею 263 ККУ. Тобто у зловживанні службовим становищем, службовій підробці і незаконному зберіганні вибухівки.

На сесію із 108 депутатів обласної ради приїхало лише 66. Зрозуміло, що були задіяні певні сили, які зробили все можливе, щоб більша частина депутатів взагалі не приїхала на сесію. Відтак рішення не підтримали.

Усе це доводить, що ставки на депутатське місце, починаючи від селищної і до Верховної Ради, піднялися у декілька разів. Я надіюсь на правильне рішення Конституційного Суду, до якого звернувся Президент, і що Закон „Про статус депутатів місцевих рад”, в якому відновлюється їх недоторканість, буде скасований. Інакше буде дуже тяжко працювати в умовах, коли депутати, які ходять під криміналом, ховатимуться під цим законом.

Гасло «бандитам тюрми», під яким проходила революція, на жаль, серед депутатського корпусу немає підтримки.

Після голосування я побачив неможливість виконання мною обо’язків голови Комісії облради по законності та правопорядку, і прямо на сесії я подав заяву про складення повноважень голови цієї комісії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *