“Нафтогаз України“ хоче підвищити ціну на газ

„ForUm“

|

НАК „Нафтогаз України“ ініціює підвищення ціни на природний газ в середньому 1,5 рази для установ і організацій, які фінансуються з держбюджету. Про це заявив голова Національної комісії регулювання електроенергетики України Сергій Тітенко.

За його словами, „Нафтогаз України“ звернувся в НКРЕ з проханням підвищити граничний рівень цін на природний газ, що реалізується бюджетним організаціям і установам, для того, щоб „Газ України“ зміг визначитися з ціною на газ на 2005 рік.

Також він повідомив, що НКРЕ вирішила поки утриматися від ухвалення рішення про підвищення граничної ціни на газ до затвердження держбюджету на 2005 рік, передає „Інтерфакс-Україна”.

Крім того, Тітенко підтвердив інформацію про те, що на одній з нарад віце-прем’єр у міністра Миколи Азарова за участю представників НКРЕ, Міністерства фінансів, Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції була підтримана пропозиція „Нафтогаза України“ про підвищення цін на газ для споживачів соціальної сфери.

НКРЕ прогнозує наступного року підвищення вартості транспортування природного газу для внутрішніх споживачів за рахунок зростання тарифів на транспортування газу магістральними і розподільними мережами на 10% в порівнянні з діючими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *